Rugpijnvrij, je rug soepel en sterk

 Heb je al zoveel geprobeerd en is je rugpijn nog niet weg?
Misschien is het tijd om eens op een andere manier naar je rugpijn te kijken.

 

Herken je dit?

 

  • Je wordt gebroken wakker na een nacht waarin je niet lekker hebt kunnen liggen door de pijn in je rug. Je baalt, want je hebt een drukke dag op werk, wilt er daarna wel even in rust en aandacht voor de kinderen en je partner zijn, maar je weet nu al: Aan het eind van de dag is deze pijn in je rug nog vele malen erger en wil je niets liever dan in stilte liggen. Dat wordt weer doorbijten tot de kinderen op bed liggen.

 

  • Je hebt een leuk sociaal leven met je gezin en vriendinnen, maar je kan niet in alles meekomen. De stad in? Na een uur slenteren schreeuwt je rug om verlichting.
    Een avondje uit eten? Vergeet het maar, want het lukt je niet om zo lang te zitten, wat je ook probeert met je jas tegen de leuning gepropt voor meer steun, of steeds anders gaan zitten…. Je rugpijn zit je steeds in de weg.
    Je hebt het gevoel dat je langs de zijlijn staat en steeds maar toekijkt hoe anderen plezier hebben.

 

  • Je baalt dat je niet de moeder kunt zijn die je graag bent. Samen spelen, zittend op de grond, probeer daarna maar eens op te staan!
    Of achter je kind aan klauteren in de indoor speeltuin, dwars door de kabeltoren, van de glijbanen af om te eindigen in de ballenbak…. Nee, voorovergebogen bewegen en klimmen is voor jou geen optie. Dan moet je kind straks hulp gaan halen om mama uit de ballenbak te tillen…

 

  • Je mist je sport. Je hield altijd zo van bewegen, maar nu gaan de meeste sporten niet meer. Bij alles moet je wel aanpassen of oefeningen overslaan en zelfs de docent zegt wel eens tegen je dat je maar beter de rustige yoga les kan gaan volgen. Die dames zijn lief hoor, maar je wilt je liever omringen met de fitte vrouwen van jouw leeftijd en een uitdagende sport.

 

  • Je staat altijd voor iedereen klaar en wilt zeker geen zeur zijn. Maar de pijn in je rug is zó aanwezig, je kan er niet omheen. Helemaal als de stress toeneemt. Het is dan echt wachten op de dag dat je je bed niet meer uit kunt komen en een week plat ligt. Maar je hebt al zó veel geprobeerd. Geen enkele behandeling heeft blijvend effect. Je hebt de hoop al bijna opgegeven ooit nog pijnvrij te worden.

Hoe zou het voor je zijn als …

N

Je ’s nachts aan één stuk slaapt en uitgerust wakker wordt, zodat je lichaam de hele dag soepel en energiek voelt?

N

Je niet langer langs de zijlijn staat, maar méédoet aan het leven? Op alle ideeën voor uitjes met je gezin en vriendinnen volmondig JA kunt zeggen? Een citytrip, naar het theater, een hele avond dansen….. Niets houdt je nog tegen!

N

Je zélf die fitte, energieke moeder bent die met de kinderen door dat oerwoud van touwen en kussens klimt, met haar kinderen op de grond treinbanen bouwt of op een laag krukje zit om een theekransje te doen met knuffels en poppen.
Dat je je kind kunt tillen als dat nodig is en jij, niet je rug, bepaalt wanneer het genoeg is.

N

Je lievelingssport weer kunt doen. Je lekker in het zweet kan werken en moe maar voldaan terugkomt van een gezellige training samen met andere vrouwen die je uitdagen het beste uit jezelf te halen.

N

Je rug iedere dag ontspannen en soepel is. Je doet je dagelijkse bezigheden en kan zonder pauze te moeten nemen met je kinderen spelen. Terwijl je opstaat van de grond waar je kind een puzzel wilde spelen kom je tot het besef dat je je rug helemaal niet hebt gevoeld. Je bent rugpijnvrij!

Dit is mogelijk!

Je kunt pijnvrij worden en weer bewegen en doen wat je wilt en hoe.

Rugpijnvrij

In het traject: ‘Rugpijnvrij. Je rug soepel en sterk’ help ik je. In dit traject leer ik je de stappen om de rug pijnvrij te worden, net zoals ik dat zelf heb gedaan en al honderden klanten in de afgelopen jaren heb mogen begeleiden naar een pijnvrije rug.

Destijds had ik er alles voor gegeven om te snappen waar mijn rugpijn vandaan kwam en vooral: Hóe ik het op kon lossen. Nu heb ik alles voor je gebundeld zodat het jou geen jaren kost, maar slechts 4 maanden.

Anneroos yogapose

Hoe ziet het traject eruit?

7 sessies van een uur

De sessies zijn online via Zoom

Je ontvangt oefeningen en opdrachten die aansluiten bij wat jouw lichaam nodig heeft

De sessies zijn gesprekken én een deel fysieke oefeningen

Bonus

Video’s die ondersteunend zijn aan de sessies

Alle opnames van de sessies, zodat je terug kunt luisteren, je inzichten kunt verdiepen en de oefeningen kunt herhalen

Aan het einde van het traject

Sta je soepel en fit op en besef je je gedurende de dag dat je je rug nog helemaal niet gevoeld hebt! Je pijnvrije momenten worden steeds langer en uiteindelijk merk je dat de zeur in je rug al een hele dag weg is!

De gedwongen rust momenten na een huishoudelijke taak zijn niet meer nodig. Je kan na de boodschappen tillen gewoon verder met je dag. Een pauze neem je nu omdat je daar zin in hebt 😉

Je bent de moeder die gezellig meedoet en zelfs als eerste naar buiten rent om te voetballen en fietsen. Je kinderen herkennen je niet meer terug, waar is nu die moeder die voorheen niet eens kon bukken om te helpen hun schoenen aan te doen?

Weet je wat je kunt doen om je rug soepel en sterk te houden. Jij staat aan het roer en bepaalt wat je doet, wanneer je het doet. Je rug bepaalt je dag en je bezigheden niet langer. Wat een vrijheid ervaar je nu!

Wat anderen zeggen:

Review Mo

Door Anneroos kwam ik tijdens de emotie reset voor het eerst bij mijn emoties. De warmte die zij uitstraalde zorgde ervoor dat ik me veilig voelde.

Marieke

Voordat ik dit traject met begeleiding van Anneroos heb gedaan was ik vooral veel bezig met pijn-management. Met pijnstillers kon ik het zo organiseren dat ik toch dingen kon doen en mee maken die ik belangrijk vond en waar ik van geniet. Tussendoor zonder pijnstilling probeerde ik wel oefeningen te doen, maar pas op dat je niet overbelast, en verbleef ik veel op de bank om te rusten.

Wat moet ik doen vandaag en morgen en overmorgen en hoe deel ik dat in. Heb ik voor morgen pijnstilling nodig en wanneer begin ik met de spiegel opbouw.

Na het gesprek met Anneroos was ik erg overstuur en heel boos. Weer iemand die denkt dat ze de oplossing heeft, terwijl ik al 10 jaar ( na behandeling borstkanker) bezig ben om te accepteren dat “DIT”het is en dat ik zelf vond dat dat al aardig gelukt was ( maar waarom ben ik dan nu hier??….blijkbaar ben ik toch nog steeds wel op zoek naar een oplossing alleen durf ik het niet meer te geloven 😉)

Ik besloot dit traject toch te gaan doen omdat ik na het gesprek met Anneroos een week lang van alles heb gelezen, gekeken, geluisterd over deze methode en ik zag dat het een hele andere manier is om met pijn om te gaan die voor mij nieuw was en het resoneerde voor mij. Mijn gevoel zei: Doen!!

Nu na een half jaar ziet mijn leven er geheel anders uit. Ik voel me goed, ben niet meer bang voor sensaties ( pijn noem ik het bewust niet meer) in mijn lijf omdat ik weet wat me dan te doen staat.

Ik ben geheel van de pijnstilling af, denk er ook niet meer aan, ga gewoon doen wat ik wil doen en geniet daar ontzettend van.

Mijn grootste groei zit hem in het werkelijk gaan leren luisteren naar mijn lijf, als er stress of emoties zijn die aandacht vragen ze niet weg te duwen maar er even aandacht aan te geven om ze te ervaren en weer te laten gaan.

Het overlijden van mijn moeder vorig jaar en het overlijden van mijn jongste broertje pas geleden waren enorme oefen momenten om deze kennis op toe te passen.

De grootste vrijheid zit hem in het niet meer doen aan “Pijn-management ”dat kostte me zoveel tijd en energie die ik nu aan spontane dingen kan besteden.

Dit traject zou ik aanraden aan mensen die al langere tijd onverklaarbare pijn klachten hebben die veranderlijk zijn, er soms wel en soms niet zijn. Die inmiddels al van alles hebben geprobeerd en die open staan voor een nieuwe kijk hierop.

Niet gaan doen bij acute pijn door ongeval, oid en ook niet als je niet bereid bent om je overtuigingen los te laten over  “jouw pijn”.

 

Anneroos heeft voor mij echt heel veel verschil gemaakt door mij nabij te blijven in mijn overstuur zijn en boosheid in ons eerste gesprek hierover. De valkuil van overtuigen lag op de loer maar zij sprong eroverheen in het vertrouwen dat iemand “daar is” als hij “daar is” Daardoor kon ik ook bij mezelf blijven en onderzoeken of ik dit traject  wilde gaan volgen en daar volledig zelf de verantwoordelijkheid voor nemen.

Marjon

Ik had al maanden last van mijn heup, rug en voet. Ik overwoog serieus of ik in een rolstoel kon gaan zitten tijdens de 3 dagen disneyland die ik met mijn kind gepland had, omdat ik niet dacht dat ik zoveel kon lopen en staan (die wachtrijen!).

Door met Anneroos te werken heb ik alle dagen in Disney gewoon kunnen lopen, en had ik oefeningen die ik zelfs staand in de wachtrij kon doen om de spanning uit mijn rug en heup te halen. Ik ben nu grotendeels pijnvrij, en voel me niet meer belemmerd door mijn lijf in het plannen van uitjes met mijn kind. Wanneer ik wel nog pijn voel, weet ik wat ik kan doen om mijn lijf weer soepel te maken.
Anneroos geeft echt een oefenplan specifiek voor jouw pijn en jouw lijf en ze denkt mee over jouw persoonlijke uitdagingen. Ik ben blij dat ik met haar gewerkt heb, en raad haar van harte aan! 
Karin

Veel gestelde vragen

Wordt dit traject vergoed door de zorgverzekering?

Nee, dit traject wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Vaak is er wel bij je werkgever een vitaliteitsvergoeding mogelijk, aangezien je na dit traject minder ziekteverzuim zal hebben vanwege rugklachten. Het is daarom zeker het navragen waard!

Waarom zijn de sessies online?

Mijn ervaring is dat online heel goed werkt. Het scheelt je tijd en energie, want je hoeft niet te reizen voor de sessies. Daarnaast kun je je energie goed bij jezelf houden als je online afspreekt. Het voelt veilig en comfortabel vanuit huis en dit helpt je om goed in je lijf te komen.
Via de webcam kan ik jou goed zien en begeleiden.

Hoe lang duurt het traject?

Dit is afhankelijk van de tijd tussen twee sessies in. Ik raad aan tussen de 2 a 3 weken tussen een sessie te plannen, zodat er tijd tussen zit om de oefeningen en opdrachten te implementeren.

We kijken wat voor jou het beste tempo is om dit traject te volgen. We richten op ongeveer 4 maanden.

Moet ik nog spullen aanschaffen?

Ik raad aan om een fijne, zachte sportmat te kopen, zodat je de oefeningen aangenaam uit kunt voeren. Verder gebruiken we materialen die je in huis hebt, zoals een fleecedeken of handdoek, een tennis- of massageballetje. Uiteraard kan ik je materialen aanraden, maar de ervaring is dat je met de dagelijkse spullen in huis al een heel eind komt en zo voorkom je dat je spullen aanschaft die je vervolgens niet gebruikt.

Wat als ik op vakantie ga tijdens het traject?

Aangezien het traject 4 maanden duurt, kan het zijn dat dit tijdens een geplande vakantie is. Dit staat het traject helemaal niet in de weg. Sterker nog: vaak helpt het juist om tijdens het traject in een andere omgeving te zijn en afstand te nemen van het dagelijks leven. Het is aan jou of je besluit om de sessies door te laten gaan tijdens je vakantie, of dat je het traject even pauzeert. Met de persoonlijke oefeningen kun je overal doorgaan.

“Het lichaam is de boodschapper van de ziel. Luister, zodat het niet hoeft te schreeuwen”