Vaarwel rugpijn challenge

 

 

Vaarwel rugpijn challenge.

 Heb jij wel eens last van je rug? Dat stijve gevoel of die zeurende pijn in de onderrug, of juist een stijve nek of gespannen schouders? Ben je al vaak bij de fysio geweest, maar komt de pijn steeds weer terug?

Wees gerust; je bent niet de enige. Het RIVM meld dat in 2018 bijna 2 miljoen Nederlanders zich met rugklachten bij de huisarts gemeld hebben. Dit aantal kan zelfs nog vele malen hoger liggen, omdat lang niet iedereen daadwerkelijk naar de huisarts gaat. 
Dit is zonde, want je hoeft hier niet mee rond te blijven lopen. Je kunt hier zélf iets aan doen! 

Met slechts enkele oefeningen per dag kun je je rug weer soepel en en sterk maken!

 

Ik heb half juli de Vaarwel Rugpijn Challenge gekocht en begon er eerlijk gezegd wat sceptisch aan.
Ik heb al jaren behoorlijke pijn in in mijn rug en sinds 2 jaar weet ik dat ik ook flinke artrose in mijn onderrug heb.
Van alles (fysio, manuele therapie, chiropractor, pilates in water, voedingssupplementen, curcumine) geprobeerd en niets helpt blijvend.

Ik ben niet iemand die bij de pakken neer gaat zitten en blijf volhouden en op zoek naar iets wat mij wel gaat helpen mobieler te worden.
Ik heb een webinar van jou gevolgd en vond het heerlijk. Oefenen in een rustig tempo met evenzo rustige uitleg van jou.
Het was verademend.

Ik besloot de Rugpijn Challenge te kopen en mijzelf 4 maanden de tijd te geven om te kijken wat het deed. Nu zijn die vier maanden voorbij. Het heeft mij zeker veel opgeleverd. Ik heb trouw gemiddeld 5 keer per week een lesje gedaan. Mij bevalt het het beste na het avondeten een douche te nemen en dan met een zo ontspannen lijf een half uur op de mat. Daarna nog wat aanrommelen in huis en ga dan uitgerust en ontspannen de nacht in. Ik slaap dieper en langer.

Ik kan mijn huishouden doen met minder pijn. Ik kon op mijn e-bike 20 km. fietsen en dat heb ik deze zomer uit kunnen breiden naar 40 km. Ik houd van fietsen en ben hier dan ook super blij mee.

Dit alles heb ik zeker weten te danken aan de de lessen die jij op een professionele manier uitlegt zodat je vanuit bewustwording oefent.
Dank daarvoor.

Ik heb sinds twee weken een terugslag, dat herken ik van andere keren, nu is de tijd dat ik mij beter voelde stukken langer geweest.
Ik hoop dat ik ooit kan zeggen dat terugslagen verleden tijd zijn.
We gaan het zien.
Voor nu ben ik blij dat ik zover gekomen ben.

Anja

Vaarwel Rugpijn Challenge

Ik heb last van rugklachten en doe al veel oefeningen. Toch waren de lessen van Anneroos een schot in de roos voor mij. Met name omdat ik door de 5 lessen te volgen meer begrip en gevoel kreeg voor het ruimte maken en verlengen van mijn rug. En ik voel de dieper liggende spieren beter aan. Ik weet nu hoe ik deze kan trainen (bijvoorbeeld de psoas spier) .
De opmerking van Anneroos dat je in feite geen spierpijn hebt , maar het kunt zien als groeipijn deed me veel. Ik ga de lessenreeks nogmaals doen. Erg fijn vond ik de heldere uitleg en de goed te volgen opbouw van de lessenreeks.

Wat voor mij anders is : ik werk nu meer vanuit mijn buikspieren (het ritsje, zoals Anneroos dat noemt tijdens het doen van de oefeningen) en ik neem mijn ademhaling mee.
De rugklachten zijn niet weg, maar ik heb een hele mooie houvast gekregen en kan hier goed zelf mee aan de slag.

Nanneke

Vaarwel Rugpijn Challenge

Een tijdje terug heb ik de Vaarwel rugpijn challenge gekocht. Deze lessen doe ik regelmatig, maar ook te weinig eigenlijk. Als ik het regelmatig doe, gaat het een stuk beter  met mij.

De lessen die Anneroos geeft zijn goed te doen en erg prettig.
De effecten zijn geweldig! Ik heb minder hulp nodig van de fysio.
Ik vind top aan de lessen dat ze zo prettig en rustig worden uitgelegd, echt super. En goed te doen, zelfs voor mijn stijve lijf. Mijn spieren zijn best stijf en dat is soms erg lastig.
Dank je wel voor je lessen

Dineke, 68 jaar

Het is erg fijn dat je zoveel uitlegt in je lessen en mails, en om een serie lessen te hebben die echt speciaal gericht zijn op bekken en rug. Je kunt merken dat je heel goed weet waar je over praat. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nu al het gevoel heb dat ik meer aan deze pilateslessen ga hebben dan dat ik aan alle fysiosessies heb gehad. 

Marlous

‘Wat heb ik veel aan je lessen.  Maar ik ga wel veel langzamer ….!
Na de eerste les, ging ik naar tweede. Die heb ik al na de eerste twee oefeningen moeten stoppen.  Te veel pijn in mijn onderrug.  Dus ben weer terug gegaan naar de eerste les.  Die een paar dagen gedaan,  daarna naar de 3e… en vandaag naar de tweede les.  Het lukte nu al stukken beter.’
Tineke

5 Dagen, 5 video’s

De Vaarwel rugpijn challenge bestaat uit 5 video’s van ongeveer 30 minuten. Dagelijks een half uurtje bewegen heeft meer effect dan eens per week 1,5 uur trainen. Juist door elke dag in beweging te komen geef je het lichaam de kans om de oefeningen eigen te maken en een verandering in gang te zetten. Na 5 dagen voél je het verschil!

Doe mee met de vaarwel rugpijn challenge. Je krijgt binnen 5 minuten toegang tot de eerste les. Daarna krijg je elke dag een nieuwe les toegestuurd. Het mooiste? Deze video’s blijven onbeperkt beschikbaar! 

Je kunt nu meedoen met de challenge t.w.v €50 voor slechts €20!

 

Hoe ziet de challenge eruit?

 • Les 1 focust op ruimte en verlenging in de  onderrug.
 • Les 2 focust op beweging in de bovenrug.
 • Les 3 focust op beweging in het bekken en de onderrug.
 • Les 4 focust op ruimte maken in de nek en schouders.
 • Les 5 is een APK voor de rug.

Elke les:

 • Begint met een warming up waarin we ons concentreren op de adem
 • Bereiden we lichaam en geest voor op de oefeningen.
 • Doen we oefeningen die de rug strekken en versterken.
 • Versterken we de buikspieren.
 • Eindigen we met een fijne stretch.

APK voor de rug

De laatste les van de challenge heet de APK voor de rug. In deze les herhalen we oefeningen uit de challenge zodat de gehele rug aan bod komt. Deze les is na afloop van de challenge een fijne manier om je rug soepel en sterk te houden. Als een onderhoudsbeurt voor je rug eens per week!

Voor wie is deze challenge?

Deze challenge is voor iedereen die rugklachten ervaart. Van stijfheid tot pijn, of juist geen klachten hebt en dit graag zo wilt houden! 
We weten allemaal dat veelvuldig zitten slecht is voor de rug en onze houding. Deze challenge is dus een goede start om ervoor te zorgen dat je na een dag achter de pc de rug weer lang maakt en pijnvrij blijft!

 

Wat heb ik nodig?

Een pilates of fitness mat, liefst wat dikker dan een yoga matje. Waarom? omdat je veel over de rug heen en weer rolt en op een dunne mat kan dat heel onaangenaam voelen aan de wervels. 
Heb je geen dikke mat? Een dun matje op een tapijt of vloerkleed werkt ook.

 

Waar moet ik op letten?

Let op de signalen van je eigen lichaam! Voelt iets niet goed, of doet iets pijn? Stop meteen! Kijk of je de oefening iets aan kunt passen, door b.v.b. hoofd en schouders op de mat te laten liggen, of door de oefening wat langzamer te doen. 
Geef jezelf de tijd om aan de oefeningen te wennen en bouw je kracht rustig op. Dat de challenge 5 dagen is betekent niet dat je alles in 5 dagen moet kunnen! Neem je tijd en doe de challenge misschien wel verspreid over 10 dagen. Luister naar je lichaam. 

 

 Wie is Anneroos?

Afgestudeerd als dans docent, heb ik mij de afgelopen jaren met vele trainingen omgeschoold tot Pilates en Yoga docent. 
Heb ik een voorkeur? Nee. Yoga houd me met beide benen op de grond en in het hier en nu, Pilates houd me krachtig. Beiden hebben mij veel geleerd over mijn lichaam en ervoor gezorgd dat ik pijnvrij kan bewegen. Want jaren zo fysiek bezig zijn en 2 zwangerschappen eisen een tol.
Dat ik nu pijnvrij ben, maakt dat ik anderen ook die kans wil geven. Het is namelijk zó fijn om soepel en gesmeerd te bewegen na een les. Dat gun ik jou ook!

Opleidingen en certificaten:

 • 2005-2007    Schakelklas (vooropleiding Codarts Dansacademie)
 • 2007-2011    Bachelor of Dance in Education, Codarts.
 • 2016             NIFAA Pilates Essentials & Professional
 • 2017             BASI Pilates through Pregnancy
 • 2017             Progressing Ballet Technique
 • 2017             Delight Yoga, Pre Teacher Training (50H)
 • 2018             Delight Yoga Teacher Training (200H)
 • 2019             Delight Yoga, The Path of Ashtanga (100H)
 • 2020             STOTT Pilates® Intensive Reformer

Workshops en bijscholing:

 • Holistische bekkenbodem training – Blanca Wigger 2016
 • ‘Je klacht als kans’- Dokter Jurriaan 2017
 • Franklin Method – Cueing for Pilates 2018
 • Melt Method® voor de bovenrug – K’Dans 2019

Na deze challenge:

 • Voelt je rug soepel
 • Voel je je krachtiger
 • Heb je minder pijn
 • Heb je minder spanning in nek en schouders
 • Is je houding verbeterd
 • Is je ademhaling dieper
 • Ben je meer ontspannen

Waar wacht je nog op? Nu geen €50 maar slechts €20. Je rug zal je dankbaar zijn!