Over mij

Je hebt wellicht al wat rond gekeken op de website en zo gezien wat ik allemaal doe, maar ben je nu wel benieuwd naar wie ik bén.

 

Ik deel graag mijn verhaal met je.

Ik ben Anneroos, een gedreven en breed geschoolde Pilates, Yoga en dans docent. Maar mijn eigen lichaam en mijn gezin zijn mijn grootste leerschool en drijfveer om dagelijks yoga of mediatie te beoefenen. Yoga houd me met beide benen op de grond en in het hier en nu, Pilates houd me krachtig en pijnvrij.

Ik ben leergierig, een tikje competitief en ik hou ervan om dingen tot de bodem uit te zoeken. Maar bovenal ben ik zorgzaam en begaan met de mensen in mijn lessen. Ik wil dat mensen weer plezier krijgen in bewegen. Dat ze soepel en gesmeerd de les uit gaan en weten waaróm ze bewegen zoals ze doen, wat hun patronen zijn en hoe ze die kunnen doorbreken. In een Pilates of Yoga les, het kan allebei, als je maar naar binnen durft te kijken en op onderzoek durft te gaan.

Na jaren danslessen gegeven te hebben besloot ik een Pilates en yoga opleiding te doen. En toen wist ik: Dit is het! Hiermee kan ik mensen écht helpen met meer inzicht in hun lichaam en rugklachten.

En toen gaf mijn rug één keiharde krak……..

Het was de zomer voor ik aan de dansacademie Codarts in Rotterdam zou beginnen en ik was aan het genieten van een vakantie. Elke avond zaten we met jongeren rond het kampvuur en op een avond zei een meisje: ‘Ik kan ruggen kraken.’
Uiteraard zei ik daar nee tegen, maar anderen lieten dat wel toe. Na een paar avonden dacht ik: ‘ach, het gaat bij iedereen goed. Kraak mijn rug ook maar.’ Er gebeurde niets. Tot er in mijn onderrug een keíharde krak klonk.

Een hernia. Aan het begin van een dansopleiding. Ik kon geen slechtere start bedenken.
Had ik toen maar geweten dat dit mij de grootste lessen zou leren waar ik honderden anderen mee zou gaan helpen.

‘Change happens through movement and movement heals’
– Joseph Pilates

 

Dansen was mijn passie

Toen ik 10 was ging ik met een vriendinnetje mee naar ballet en ik was verkocht. De muziek, het vrij dansen, ik hield ervan. Het heeft mij in mijn tienerjaren door mijn depressie heen geholpen. Dat was voor mij zo’n krachtige ervaring dat ik graag van dansen mijn beroep wilde maken.
Ik deed auditie voor de vooropleiding en werd aangenomen. Terwijl ik 5 en 6 VWO volgde op mijn eigen middelbare school, reisde ik elk weekend naar Rotterdam om daar ballet en moderne danslessen te volgen.
Na twee jaar deed ik daar auditie voor de HBO opleiding tot docent dans en ook hiervoor werd ik aangenomen.
Helaas begon ik mijn danscarrière met een instabiele tussenwervelschijf/hernia, waardoor ik de eerste twee jaar veel moest aanpassen, oefeningen moest overslaan en vooral: voorzichtig zijn. Want ik kon zo maar weer een week plat liggen.

Van hernia naar SI klachten

Na mijn dansopleiding besloot ik wekelijks yoga te gaan doen. Dit zou mijn lichaam in training houden en tegelijkertijd de chaos in mijn hoofd verminderen.
Ik werd mij nog bewuster van de signalen die mijn lichaam gaf en omdat ik nu fulltime danslessen gaf, kon ik bewegingen die niet goed waren voor mijn lijf een beetje ontwijken.

 Tot ik zwanger werd van mijn dochter. In de 10e week van de zwangerschap schopte ik mijn been met een grote zwaai omhoog en vanaf dat moment heb ik 5 jaar lang ondraaglijke SI pijn gehad. Zodanig dat ik dagen nauwelijks kon lopen, laat staan dansen. Als ik de auto in of uitstapte schreeuwde ik het uit van de pijn.
De fysiotherapie en osteopathie hielpen niet. Het was slechts kortdurende verlichting. Een bekkenspecialist kreeg er ook weinig verbetering in.

 Uiteindelijk was het door yoga dat ik ontdekte dat mijn pijn kwam door stijfheid in het andere SI gewricht. En dat deze stijfheid ook de oorzaak was van mijn rugklachten.

Yoga deed mij zo veel goed, dat ik besloot dat ik naast danslessen mijn werkzaamheden uit wilde breiden met yoga en Pilates.
Zo volgde ik diverse opleidingen  om mijn kennis en kunde te verdiepen en anderen te kunnen helpen.
En dat is mijn beste beslissing geweest.
De passie die ik voelde als ik iemand kon helpen met een blessure, was zó veel groter dan ik ooit had ervaren tijdens het dansen, dat ik binnen een jaar al mijn danslessen stopte.
Door de combinatie van Yoga (bewustwording) en Pilates (krachtopbouw van de diepere spieren) kwam niet alleen mijn lichaam weer in balans, maar ook dat van mijn klanten.

Ik kreeg reacties als:
‘Door jouw lessen hoef ik  niet meer voor mijn rug naar de fysio.’

‘Ik ging op yoga voor mijn rug, maar sinds ik Pilates bij jou doe, ben ik écht van mijn rugklachten af.’

Daar help ik jou ook graag mee.

 

Nog even een paar fun facts:

 

 • Wist je dat ik op mijn 11e groot ABBA Fan was? Ik ben nog steeds dol op de muziek en uiteraard de films Mama mia!
 • De serie Friends kan ik volledig mee praten
 • De films Moulin Rouge en Titanic trouwens ook. Net zoals bijna alle Disney films.
 • De eerste keer dat ik in het vliegtuig zat, was ik 21. Ik vloog toen voor mijn dans stage naar Durban, Zuid-Afrika. Ik ging daarnaar toe om danslessen te geven in een opvangcentrum voor kinderen.
 • Ik kan compleet verdwalen in boeken. Romans, maar vooral ook anatomie boeken. Ik lees ook vaak meerdere boeken tegelijkertijd.

‘Body is not stiff, Mind is stiff’
– Sri K Pattabhi Jois

 

Super leuk dat je helemaal tot hier gelezen hebt. Je hebt nu een idee van wie ik ben en waarom ik doe wat ik doe. Misschien heb je wel een vraag, misschien twijfel je of ik je kan helpen. 

Wacht niet langer, stuur me een email op info@innermovements.nl en ik beantwoord je vraag indien mogelijk, binnen 24 uur (weekend uitgezonderd). Of vraag direct een gratis proefles aan, of mijn online masterclass. 

 Opleidingen en certificaten:

 • 2020             Yoga Nidra en Trauma Training
 • 2020             STOTT Pilates® Intensive Reformer
 • 2019             Delight Yoga, The Path of Ashtanga (100H)
 • 2018             Delight Yoga Teacher Training (200H)
 • 2017             Delight Yoga, Pre Teacher Training (50H)
 • 2017             Progressing Ballet Technique
 • 2017             BASI Pilates through Pregnancy
 • 2016             NIFAA Pilates Professional
 • 2016             NIFAA Pilates Essentials
 • 2007-2011    Bachelor of Dance in Education, Codarts.
 • 2005-2007    Schakelklas (vooropleiding Codarts Dansacademie)

 

Workshops en bijscholing:

 • Yoga Nidra Scripts schrijven en inspreken – Rashna coaching en training 2020
 • Melt Method® workshop voor de bovenrug – K’Dans 2019
 • Franklin Method – Cueing for Pilates 2018
 • Introductie cursus Pilates – Art of Movement 2018
 • Workshop Ashtanga Yoga Petri Räisänen 2018
 • Lezing over chakra’s – Anita Tamming 2017
 • ‘Je klacht als kans’- Dokter Jurriaan 2017
 • Workshop ademhaling in Pilates – Melanie Wientjes 2017
 • Holistische bekkenbodem training – Blanca Wigger 2016
 • Dans lessen bij DansImpuls 2016/2018