Dans

 

Progressing Ballet Technique

PBT is ontwikkeld door de Australische ex-ballerina Marie Walton-Mahon. In de jaren dat zij zelf danste, bekwaamde ze zichzelf in de Floor Barre Techniek en toen zij later ging les geven merkte ze hoeveel ook jonge leerlingen baat hebben bij deze oefeningen. Ze bouwde haar oefeningen uit tot een techniek en leidt trainers over de hele wereld op.

In de les wordt gewerkt met materiaal als een grote bal en een dynaband om zo diepere spieren te trainen en de ballettechniek te verbeteren. Door rustige oefeningen wordt het spiergeheugen getraind om in de ballet les op een juiste en veilige manier de bewegingen uit te kunnen voeren. Het lichaam wordt sterker en soepeler en de houding en ballet techniek verbeteren. Ook andere dansstijlen als moderne dans en jazzdans hebben baat bij deze training.

 

 

 

 

 

 

 

Moderne Dans

Je kent ze wel van de dans programma’s op tv; die prachtige moderne dansen vól emotie en verhaal. Moderne dans, de dans van emotie en passie.

Moderne dans heeft de basis in de ballet techniek, maar maakt de bewegingen vrijer en groter. Je leert bekende oefeningen als een zwaai, curves van de romp en natuurlijk veel floorwork! Ook worden er elementen van improvisatie en compositie in de les verweven en natuurlijk de choreo’s vol emotie!

Een losse workshop? neem contact op.

 

 

 

 

 

 

 

Ballet

De ballet lessen van Inner Movements zijn lessen waarin houding, plezier en danstechniek aan bod komen. De bekende oefeningen als de plié en tendu, oefeningen aan de barre, maar ook het heerlijke ‘slootje springen’. Door de opbouw in moeilijkheid, maar ook de opbouw binnen een les maken dat ballet ook de basis van alle danstechnieken genoemd wordt. Binnen de les wordt ook veel aandacht aan de eigenheid van het kind besteed, d.m.v. improvisatie.