Wil jij niet langer dat de pijn in je rug je leven bepaalt?

Ben jij er klaar mee om steeds rekening te houden met je rug?

Dat je elke dag de dingen doet die moeten, maar de leuke dingen in het leven doe je niet. Je rug kan immers niet meer

Je wilt nu wel eens een dag zonder pijn in je rug hebben. Het is al zó lang geleden…..

 

Vraag dan NU de gratis video aan ‘Een leven zonder rugpijn. Word weer soepel en energiek.’

Anneroos heeft een enorme kennis van het lichaam, afwisseling van oefeningen en een prettige persoonlijkheid. Het plezier dat ze uitstraalt in wat ze doet en haar spirituele bagage maken het heel fijn om met haar samen te werken.

Mariel

‘Ik had mijn rug misschien nóg harder nodig dan de meeste van mijn klanten.’

Ik was 18 en stond aan het begin van mijn 4 jarige opleiding aan de HBO dansacademie. Ik liet mij overhalen mijn rug te laten kraken, gewoon ‘voor de lol’. Bij anderen was het allemaal goed gegaan, dus ik dacht: ‘Waarom ook niet?’

Bij mij ging het mis en zo had ik mijn eerste hernia te pakken. Geen goede start van je danscarrière. Met veel vallen en opstaan behaalde ik mijn diploma, maar mijn rug bleef mijn zwakke plek en met regelmaat was ik volledig uit de running.

Yoga gaf me het inzicht dat de rugklachten kwamen door spanning in mijn heup. Dit zorgde ervoor dat ik steeds minder door mijn rug ging. Probleem opgelost zou je denken, maar niets was minder waar. De pijn verschoof naar een ander gewricht.

Toen ik 10 weken zwanger was, schopte ik mijn been omhoog tijdens een dansles en verstoorde ik de fragiele balans die mijn bekken voorheen had. De 5 jaar daarna heb ik ondraaglijke SI pijn gehad. Ik had dagen dat ik niet kon lopen of  liggen, laat staan dansen. Als ik in de auto stapte, schreeuwde ik het uit van de pijn.

‘Dit gaat nog het einde van mijn werk als dansdocent betekenen’ dacht ik toen. Want hier nog 40 jaar mee dansen…. Nee. Dat was niet te doen. Hoe ik überhaupt de rest van mijn leven zou moeten doorkomen met deze pijn, wilde ik niet aan denken. Mijn lichaam hinderde me, het werkte me tegen.

Waarom ging die pijn niet weg? Manuele therapie, osteopathie, zelfs een bekkenspecialist heb ik geraadpleegd, maar niets hielp voor langere tijd.

Hoe anders is het nu…

Mijn rugklachten, zijn al jaren verleden tijd en ook de SI pijn is volledig weg. Mijn lichaam is zelfs sterker en soepeler dan toen ik nog danste! Ik slaap goed en stap zonder problemen mijn bed uit, zó de yoga mat op voor mijn eerste zonnegroet. Ik dans en loop hard.

Zonder na te denken stap ik in en uit de auto, ik sjouw de zware boodschappen, verplaats zware meubels met mijn man samen. Het dagelijks leven en bewegen gaat zonder erbij na te denken.

Tijdens vakanties draag ik mijn kinderen bij gebrek aan een draagzak, in een sjaal op mijn rug gebonden. No way dat ik ooit gedacht had dit allemaal te kunnen doen, maar ik doe het!

De vrijheid die ik in mijn lichaam ervaar is onbeschrijfelijk.

Wil jij ook voor eens en altijd afrekenen met rugpijn? 
Je niet langer meer laten belemmeren door je rug, maar zelf bepalen wat je doet en wanneer?
Weer zonder zorgen kunnen bewegen en sporten?

Vraag dan nu de gratis video aan: ‘Een leven zonder rugpijn. Word weer soepel en energiek.’