Al bijna twee weken zitten we binnen. Twee weken waarin we uit onze comfort zone getrokken zijn, uit ons dagelijkse leven gehaald. Ik hoop dat je een nieuw ritme hebt gevonden met thuis zijn en thuis werken. Met nadruk op thuis zíjn. 
Hoe voel je je? Hoe is je energie? 
Als ik voor mijzelf spreek kwam de klap het afgelopen weekend. Dit is hoe we nu leven. Dit is hoe ik de komende weken moet werken. Hoe wil ik mijn tijd indelen zodat ik aan mijn eigen rust toe kom en genoeg tijd en aandacht voor mijn kinderen heb naast mijn werk? 
Durf ik nu mijn droom door te zetten en mijn eigen studio op te gaan bouwen? 
Door niet meer in de gejaagde wereld van voorheen te zitten, kom je letterlijk tot stilstand. En dit kan heel beangstigend zijn.
Je hebt niets meer om je achter te verschuilen. Het enige wat je nu kunt doen, is je emoties doorvoelen. Toelaten wat er op komt, om het daarna ook weer los te laten en ruimte te maken voor een moment van liefde, inkeer, samen lachen. 
Zoals in de yoga filosofie wordt gezegd; ‘Alles en iedereen is één’. En op dit moment voel ik dat heel sterk. Iedereen in Nederland, en zelfs het grootste deel van de wereld heeft te maken met dezelfde maatregelen. Dezelfde emoties, angsten en zorgen. Dit besef, de realisatie dat jij niet de enige bent, geeft een hoop rust. We zitten hier met zijn allen in.
Door alle sociale media kunnen we met elkaar in verbinding blijven, maar gebruik deze periode ook om verbinding te maken met jezelf. Even de telefoon en tv uit. Luisteren naar de vogels buiten, luisteren naar de stem van je hart. Wat hoor je? Wat voel je nu? Is er iets wat je nú kunt doen om stilte en vrede in en met jezelf te vinden? 
Lenneke Gentle zei in een live facebook bericht; hoe wil jij op 1 juni je deur open doen? Wil je terugkijken op een tijd vol angst, of op een periode waarin je hebt gedaan wat je kon? 
Even alle schema’s en planningen de deur uit. Nu is het leven klein geworden. Nu is het leven stil geworden. Nú is het moment om vrede en rust te vinden in jezelf.
Adem een paar keer diep in en uit.
 
Aanwezig zijn
In stilte.