Nieuw in Blaricum: Inner Movements, dans- en yoga-lessen voor de jeugd.

Kom gratis kennismaken op 5 en 12 september.

 

Dit schooljaar start Inner Movements met een nieuw dansconcept voor de jeugd in het dorpshuis de Blaercom in Blaricum. Op woensdag 29 augustus is er een gratis open lesdag voor kinderen om kennis te maken met deze nieuwe vorm van bewegen. In deze lessen worden dans en yoga gecombineerd. ‘Kinderen moeten tegenwoordig al jong presteren en dit kan wel eens stress opleveren. Hoe mooi is het dan als je al jong leert hoe je daarmee om kunt gaan,’ vertelt oprichtster en danslerares Anneroos Sadeghi-de Wit.

 

De lessen van Inner Movements worden gegeven in kleine groepen, om zo de persoonlijke aandacht te kunnen waarborgen. ‘Ik kijk naar wat een groep nodig heeft en maak op basis daarvan mijn les.’ vertelt Anneroos. ‘Veel aandacht gaat ook naar het aanleren van een juiste houding, zodat blessures voorkomen worden. De lessen staan voor kwaliteit, persoonlijke ontwikkeling en creativiteit.’

 

Over Inner Movements

Met ruim tien jaar ervaring in het lesgeven in dans, pilates en sinds kort ook in yoga, besloot Anneroos begin dit jaar Inner Movements op te richten. Inner Movements, de naam zegt het al, gaat over bewegen van binnenuit. Kinderen leren hoe ze vorm kunnen geven aan gevoelens en emoties. Ze leren vanuit hun innerlijke kracht te gaan staan en bewegen. ‘Dans en yoga geven zelfvertrouwen en leren je jezelf te presenteren. Zo heb ik al meerdere leerlingen mogen zien opbloeien, dat is echt prachtig om te zien,’ vertelt Anneroos enthousiast. Door deze ervaringen besloot ze yoga en dans te combineren en kinderen tools te geven om hun gevoelens en emoties te verwerken.

 

Wie zich op voor 16 september inschrijft, danst de maand september gratis! Naast Yoga Dans staat ook Klassiek Ballet en Moderne dans op het lesrooster. Kijk voor de lestijden en meer informatie op www.innermovements.nl